Waar IT infrastructuur het fundament is van uw bedrijfsvoering, zijn de servers het kloppend hart van deze infrastructuur. Servers zijn de (zwakke) schakels tussen en in uw netwerk. Een uitval van (één van) de server(s) kan voor u desastreuze gevolgen hebben.


IT FIRST kan u helpen een stappenplan uit te zetten om uw server, als nieuw netwerk of in het bestaande netwerk, te onderhouden, te vervangen of te installeren.


TRADITIONEEL OF CLOUD?

Door de jaren heen is er veel veranderd door de komst de cloud. Kiest u voor nu traditionele servers op locatie of voor een online setup.


Wat werkt het beste voor uw organisatie? IT FIRST levert traditionele serverproducten van oa. HP, DELL, LENOVO, SUPERMICRO, maar biedt ook –oplossingen van de toekomst. Met een online server beschikt u voor een vast bedrag per maand over een virtuele server. Hiermee voorkomt u (mogelijke) kostbare investeringen in hardware en kunt u snel en flexibel capaciteit uitbreiden of juist reduceren. Uiteraard kan IT FIRST ook het onderhoud op zowel traditioneel als cloud voor u verzorgen.

De wereld draait door en informatie moet snel en gemakkelijk beschikbaar zijn voor gebruik over de hele wereld en op ieder denkbaar device. Het moet daarnaast veilig opgeslagen en/of verstuurd kunnen worden, zeker nu datalekken(GPDR) zo'n hot item is geworden.


IT FIRST zorgt voor een begin tot eind begeleiding bij het opzetten en integreren van (geavanceerde) datacenters. Wij richten volledig aanpasbare, (virtuele) storageomgevingen in waarbij migraties, backups en beheer efficiënter en eenvoudiger – en dus vaak goedkoper – uitgevoerd kunnen worden.


CLOUD OF LOKAAL?

Opslag is een uitdaging op zich, maar de manier waarop dat gebeurt en benodigd is, is waar het werkelijk om draait. IT FIRST onderzoekt samen met u de mogelijkheden en maakt daarbij voortdurend afweging tussen kwaliteit en kosten, zonder daarbij de wensen uit het oog te verliezen. Zo kan IT FIRST altijd het beste resultaat leveren tegen de beste prijs.

Een goed opgezet en efficiënt bedrijfsnetwerk is noodzaak binnen elke organisatie. Het is immers de snelweg voor al uw data en moet (snel en veilig) beschikbaar zijn voor alle mogelijke devices, zonder files en opstoppingen! Alle fysieke componenten zoals switches, routers, kabels etc. kunnen (mede) verantwoordelijk zijn voor flinke vertragingen.


IT FIRST heeft over de jaren een ruime expertise opgebouwd in het implementeren en onderhouden van (complexe) netwerken. D.m.v. netwerkmetingen analyseren wij uw netwerk en geven u inzicht in de problemen van uw netwerk, waar de files/opstoppingen zich bevinden en hoe deze te voorkomen en/of op te lossen zijn.


WAT BIEDEN WIJ?

IT FIRST biedt ondersteuning die naadloos aansluit bij uw behoeftes en de primaire processen van uw organisatie. End-to-end begeleiding waar zaken zoals kostenefficiëntie, duurzaamheid, flexibeliteit, en gericht op de hoogste gebruiksbeleving – waar ook ter wereld - niet vergeten worden.


Zo controleren wij bij een netwerkmeting altijd:


  • Netwerkcomponenten (Merk, type, leeftijd)
  • Wireless (Merk, type, leeftijd)
  • Routers / Firewall (Merk, type leeftijd)
  • Beleid (Toegang tot netwerk)
  • BYOD / CYOD (Merk)
  • End Point security (Antivirus)
  • Patch en update status (Diverse soorten software)
  • Open Poorten

De netwerk van morgen, waar u vandaag op kan bouwen, dat is het motto van IT FIRST!

Een goed draadloos netwerk is tegenwoordig een vereiste. Is het wireless netwerk stabiel, schaalbaar en vooral ‘secure’? Het aantal (draadloze) devices binnen organisaties en medewerkers die met hun eigen devices in willen loggen(BYOD), groeit enorm. Dit vraagt om een grotere en betere WiFi-dekking dan ooit tevoren die tevens veilig, schaalbaar en altijd beschikbaar is.


Toch ervaren vele organisaties problemen met het bereik of de dekking van hun netwerk. Bij bijvoorbeeld dekkings-, interferentie-, of bandbreedteproblemen geeft een netwerkmeting vaak uitsluiting over het probleem, waardoor uw netwerk gericht geoptimaliseerd kan worden.


WIFI SCAN/METING?

IT FIRST heeft alle kennis en techniek in huis om uw netwerk(en) in kaart te brengen met een duidelijk rapport of, in het geval van netwerkproblemen, een uitgebreide roadmap tot een technisch waterdichte oplossing. Ons doel is een kwalitatief hoogwaardig netwerk realiseren, door uit te gaan van de beste oplossing in uw specifieke situatie.